Predavanje "Petar Omčikus između figure i apstrakcije" u petak

Istoričarka umetnosti Ksenija Plećaš održaće predavanje "Petar Omčikus između figure i apstrakcije", u petak, 23. septembra, u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1.

Predavanje je prateći program izložbe "Od privatnog ka javnom. Umetnička kolekcija kompanije Tarkett", a počinje u 18 sati.

Budući silovit pred preprekama koje su iskrsavale na njegovom stvaralačkom putu, Petar Omčikus je uspeo da ostane upamćen kao jedan od najiskrenijih umetnika u izražavanju svog brižljivo izgrađenog idejnog prostora. Mada je figura uvek levitirala njegovim fokusnim poljem, apstrakcija je bila neizbežan borbeni teren. Saznanja i veštine koje je na taj način stekao nisu bile dragocene samo na polju ličnog građenja slikarskog jezika, već su bili i plodna kritika srpskoj umetničkoj sceni, neretko opterećenoj dogmatičnim obrascima.

Izložbu možete pogledati do 15. oktobra, od utorka do četvrtka, kao i subotom od 10 do 18 sati i petkom od 12 do 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".