Jesenji planinarski maraton u subotu na Fruškoj gori

Jesenji planinarski maraton održaće se u subotu, 29. oktobra na Fruškoj gori.

Ruta će biti: Popovica - Kraljeva stolica - Brankovac - Vrata raja - Zmajevac - Izvor Zvečan - Popovica (gde je cilj.

Ukupna dužina staze je 25,094 kilometara.

Start je na Popovici u 9 časova, a cilj je takođe na Popovici, u 17 časova.

Pravo učešća na ovoj manifestaciji imaju svi koji se osećaju zdravi i sposobni da mogu da savladaju ovu stazu sa ovom visinskom razlikom, bez obzira na vremenske prilike/neprilike.

Od opreme potrebno je poneti laku, komotnu odeću, udobnu i razgaženu obuću, nešto hrane i vode, baterijsku lampu, pištaljku, mobilni telefon, hanzaplast i zavoj i štap za hodanje.

Potrebno je prijaviti se na mail fruskogorskimaraton.ns@gmail.com . U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, godinu rođenja, ukupan broj učesnika koji dolaze, a prijave se šalju najkasnije do 27. oktobra.

Više informacija o maratonu može se pronaći OVDE

  • Milica

    26.10.2016 16:55
    Nema potrebe da se bilo sta placa. U pitanju je staza ispodprosecne setnje koje organizuju planinari iz Novog Sada svakog vikenda potpuno besplatno.

    Staza ide delom ekstremnog maratona i u delu Kobilica-Dumbovacki potok je veoma strmo i klizavo (ide se nizbrdo), zbog padavina ovih dana veoma je klizavo u potoku, pa par jakih uspona priblizno strmih oko Vrata raja (ide se uzbrdo). Staza u ovom delu nije za pocetnike, neiskusni izletnici se mogu lako povrditi.

    Preporuka je da ovu stazu predjete po lepom vremenu i kada nije bilo vecih padavina najmanje nedelju dana pre setnje.
  • Pera

    26.10.2016 15:03
    Cena ucesca samo 200 dinara. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".