Izložba "Juče je juče bilo danas" od 6. decembra

Izložba "Juče je juče bilo danas" autorke Jelene Mijić biće otvorena u utorak, 6. decembra, u 19h u Galeriji Šok Zadruge, Zmaj Jovina 22.
Sav materijal koji će izložbu činiti, nastajaće tokom trajanja izložbe, napominje autorka.
 
Izložba se sastoji od dva segmenta. Prvi je moj "video dnevnik", drugi  čine crteži koji će posetioci izložbe moći da prave prilikom posete, na osnovu uputstava. "Svake večeri montiraću po jedan video, ne duži od jednog minuta, od materijala koji sam snimila tog dana. U snimanju ću probati da budem što neposrednija i da snimam stvari koje se dešavaju oko mene, neću se truditi da smišljam situacije i scenarije, kako bi materijal bio zanimljiviji. U montaži, koja je na veoma bazičnom nivou, pokušaću da videe učinim što zanimljivijim. Posetioci će u galeriji moći će da vide samo video od prethodnog dana, ali će svaki posetilac moći, ukoliko želi, da napravi i svoj crtež, uz pomoć jednostavnih pisanih instrukcija/zadataka od kojih će se neki odnositi i na jučerašnjicu posetilaca. Crteži će čim budu završeni biti izlagani u galeriji, te će svaki sledeći posetilac moći osim mog jednominutnog videa da vidi i crteže svojih prethodnika. Nakon završetka izložbe oni koji budu želeli da dobiju svoje crteže moći će dai ih, uz odgovarajući opis, zatraže putem e-maila, a ja ću im ih poslati poštom", priča autorka.
 
Jelena Mijić rođena 1989. godine u Novom Sadu, živi u Beogradu. Član je foto kolektiva  Belgrade Raw  i Inicijative Ne da(vi)mo Beograd. Završila je master studije slikarstva na Faklultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Koristi klasične i tradicionalne metode građena slike, kao što su dvodimenzionalna podloga u vidu platna nategnutog na ram, crtež olovkom, tehniku uljanog slikarstva, prijatnu estetiku i ručnu izradu u radovima koji se zasnivaju na slučajnosti, igri, grešci i participaciji publike i slučajnih prolaznika.
 
Od 2013. godine deo je organizacije MultiMadeira internacionalnog rezidencijalnog programa, koji se dešava na Portugalskom ostrvu Madeiri.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".