Promocija romana "U zoni" 19. januara u CK13

Promocija romana "U zoni" (Fabrika knjiga, 2016) sarajevske spisateljice Lamije Begagić, održaće se u četvrtak, 19. januara, u 19h u Omladinskom centru CK13.
S autorkom će razgovarati Bojan Krivokapić.
 
O knjizi:
 
Nije tačno da sve srećne porodice liče jedna na drugu. Porodica iz romana "U zoni" Lamije Begagić srećna je na poseban način. Naratorka "zone" pripoveda o tome kako su se članice te porodice izborile za svoju sreću u vremenima prilično nesrećnim, za koja ni danas ne možemo, nažalost, reći da su prošla. "Porodica" o kojoj se ovde govori tek delimično ima veze sa krvnim srodstvom; od toga je, za njene članice, daleko važnija bliskost koju jedne prema drugima osećaju. Saosećanje, solidarnost, predanost i beskrajna ljubav – o tome je ovde, kao u bajci, a u stvari sasvim realno, reč.
 
O autorki:
 
Lamija Begagić (Zenica, 1980) diplomirala je južnoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autorka je dve zbirke kratkih priča: "Godišnjica mature" (Sarajevo/Beograd, 2005) i "Jednosmjerno" (Beograd, 2010), te priručnika "Furam feminizam" namenjenog devojčicama u osnovnim školama, u koautorstvu s Marinom Veličković.
 
Urednica je i pokretačica magazina za predškolce i prvačiće "Kolibrić", te članica redakcije magazina za pravednije obrazovanje "Školegijum". Aktivno piše i za nekoliko časopisa i portala u regionu: Urban Magazin, Vox Feminae, lgbti.ba…

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič