Besplatni koncert "Novo u popularnoj muzici - muzika za film" u utorak u CK13

Koncert "Novo u popularnoj muzici - muzika za film" održaće se u utorak, 18. aprila u Omladinskom centru CK13.

U okviru muzičkog ciklusa "Novo u popularnoj muzici" gost CK13 je italijanski muzičar i kompozitor Andrea Belfi. Njegova rezidencija uključuje solo izvođenje materijala sa novog albuma "Ore" i radionicu sa lokalnim muzičarima na kreiranju improvizovane muzike za film.

U okviru grupne sesije nastupaju: Dimitrije Jakovljević (el. gitara, bas), Sava Botić (fender rhodes), Nemanja Sovtić (trombon), Filip Đurović (perkusije, trombon), Vasa Vučković (klarinet) i Andrea Belfi (bubnjevi).

Koncert će početi u 20:30 časova, a ulaz je besplatan.

Belfijevo gostovanje se realizuje u okviru projekta Novo u popularnoj muzici, koji propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Iako popularna muzika može imati komercijalni potencijal na uštrb kvaliteta muzičke ekspresije, inovacije i participativnosti, ona pak odiše autonomnim tendencijama u muzičkoj kreativnosti. Uzimajući u obzir ovu dvosmislenost, projekat teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici ugošćavanjem kompozitora i muzičara koji su aktivni na raskršću savremene popularne i tzv. ozbiljne muzike. Implementacijom ovih tendencija kroz izvođenja, radionice i razgovore, želimo da otvorimo nove prostore muzičkog istraživanja i produkcije, i da podstaknemo aktualizaciju i kontekstualizaciju kroz preispitivanje trenutnog stanja na lokalnoj muzičkoj sceni.

Projekat se realizuje u saradnji Omladinskog centra CK13 i Centra za nove medije kuda.org. Takođe, ovo je i deo šireg projekta "Proširena estetska edukacija", koji se realizuje u saradnji kuda.org sa Multimedijalnim institutom iz Zagreba, Kontrapunktom iz Skoplja, Berliner Gazette iz Berlina i Kulturtreger/Booksom iz Zagreba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".