Izložba "Vizuelne refleksije" od petka u MSUV-u

Izložba "Vizuelne refleksije" biće otvorena u petak, 9. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Autor postavke: Boško Ševo
 
Kustos: Vladimir Mitrović
 
Izložba grafičkog dizajnera Boška Ševe, dugogodišnjeg profesora na novosadskoj Akademiji umetnosti, predstavlja pregled njegovih grafičkih radova nastajalih u periodu od početka sedamdesetih godina i vremena studija na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, do penzionisanja na novosadskoj Akademiji umetnosti. Boško Ševa je više decenija važio za jednog od najpoznatijih i najpriznatijih domaćih grafičkih dizajnera koji je aktivan preko četiri decenije na širokom polju grafičkih komunikacija i primenjene grafike, od znakova (alfabeti, piktogrami, logo), preko dizajna knjiga, kataloga, kalendara, plakata itd. Izložbu prati obimni monografski katalog grafičkih rešenja.
 
Na izložbi će biti predstavljeni Ševini radovi iz oblasti grafičkog dizajna i grafičkih komunikacija organizovani u četiri zasebne celine – Znakovi, Brojevi, Logotipi i Izreke.
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 29. juna.
 
Biografija   
 
Boško Ševo (Žitište, 1948) je završio Srednju školu za primenjenu umetnost u Novom Sadu (1967) a potom i Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao na odseku za primenjenu grafiku kod prof. Miloša Ćirića (1974). Kao televizijski ilustrator radio u Televiziji Novi Sad (1974-1979), samostalni umetnik (1979-1985) a zatim i profesor predmeta grafičke kominikacije u srednjoj umetničkoj školi 'Bogdan Šuput'. Na novosadsku Akademiju umetnosti dolazi 1988. godine gde učestvuje u osnivanju Grupe za grafičke kominikacije na Likovnom odseku. Bio je redovan profesor za predmet Utilitarna grafika (2003-2015). Poslednjih je godina predavao Vizuelne komunikacije, Grafički dizajn i Grafičko oblikovanje na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Na javnim i pozivnim konkursima Ševa je osvajao brojne nagrade i priznanja iz različitih oblasti grafičkog dizajna. Član je Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine (ULPIDIV), a jedno vreme i predsednik. Samostalno izlagao deset puta a kolektivno blizu stotinu u zemlji i inostranstvu. Bavi se slikarstvom i grafikom.   

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič