Katarina Izmailova 13. juna na sceni SNP-a

Baletska predstava Srpskog narodnog pozorišta Katarina Izmailova, po motivima Ljeskovljeve novele "Ledi Magbet Mcenskog okruga", na muziku Rudolfa Bručija i koreografiju Dimitrija Parlića, biće izvedena u utorak 13. juna na sceni Jovan Đorđević u 19 časova.

Baletom u dva čina oživljen je lik mlade i senzibilne žene Katarine Izmailove. Udaja u dobrostojeći, starozavetni trgovački dom u udaljenoj ruskoj provinciji i smrtna dosada guše njenu mladost. Katarina je prožeta neodoljivom željom za ljubavlju, a kada naiđe beskrupulozni zavodnik Sergej, radnik na imanju željan bogatstva, u njoj se budi nešto novo i nepoznato. Beznadežno se zaljubljuje i zbog ljubavi postaje višestruki prestupnik i srlja iz jednog zločina u drugi.

Snagom Bručijeve muzike i Parlićeve koreografije baleta dočarava se dramska radnja u kojoj su izražene nijanse psihološkog preobražaja junakinje.

Režiju i koreografiju preneo je Konstantin Tešea, prvak baleta NP Beograd, dirigent je maestro Aleksandar Kojić. U ulogama su solisti Baleta: Marijana Ćurčija (Katarina), Samjuel Bišop (Sergej), David Gruoso (Svekar), Ivan Đerković (Muž), Ljiljana Jokanović (Nećak), Sonja Batić (Sonja), Verica Kozarev Klarić (Aksinja), Milena Krkotić (Katarinina vizija). Učestvuju članovi baletskog ansambla i Orkestar Opere SNP-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".