"Fama o biciklistima" večeras na Infantu

Danas će na Infantu biti izvedena "Fama o biciklistima" Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz.
Predstavu je po tekstu Svetislava Basare režirao Robert Lenard.
 
"Nije više Jugoslavija u raspadu, kao pre trideset godina, nego ceo svet. Pre svega Evropa. No teorije zavere su aktuelnije nego ikad: od CIA-a do KGB-a, od Jevreja do HAARP-a, od islamskih terorista do fudbalskih huligana… Tu je i misteriozna teritorija biciklizma, sa svojim poimanjem vremena i prostora, snova i psihoanalize.
 
Vavilonska kula Velike ludnice nije više san, već je java. U njoj se nalaze šizoidni stanovnici našeg sveta koji plešu i pevaju kao da je sve u redu, a kula je već uveliko razdrmana, na samoj ivici raspada. U ovoj ludnici, koja nije samo izgrađena, već i funkcioniše savršeno u svojim imbecilnim mehanizmima, propada pravilo da je jednooki kralj među slepcima. Ovde je slepilo najdragocenija ljudska osobina. 
 
Krimić i filozofska predstava, mjuzikl i psihijatrijska dijagnoza ‒ tako izgleda adaptacija kultnog romana."
 
Predstava na Maloj sceni Novosadskog pozorišta počinje u 19 časova.
 
Danas je na programu i predstava "So blue" Luiz Lekavalije (Kanada). Igra se u SNP-u, na sceni "Jovan Đorđević", od 21 čas.
 
Cena ulaznica na Infantu je 500 dinara, za studente 300 dinara. Mogu se kupiti u Kulturnom centru Novog Sada, svakog dana od 11 do 13 časova i sat vremena pre početka predstave na mestu izvođenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič