Autorsko tumačenje izložbe Slike prolaznog sveta 30. juna

Autorsko tumačenje izložbe Slike prolaznog sveta održaće se u petak, 30. juna u 20 sati u Galeriji Matice srpske (Trg galerija 1).
Autorsko tumačenje izložbe Slike prolaznog sveta 30. juna
Foto: 021.rs
Predstaviće se odnosi francuskog i srpskog intimizma dr Dijane Metlić, istoričarke umetnosti.
 
Na tumačenju će biti predstavljeno intimističko slikarstvo u srpskoj sredini i njegov kontekst u okviru evropskog intimizma. Autorka će govoriti o ključnim akterima francuske umetničke scene koji su presudno uticali na srpske umetnike i tako doprineli širenju intimističkog načina slikanja na domaćem umetničkom prostoru. Publika će imati priliku da se upozna sa stvaralaštvom Marka Čelebonovića, Bogdana Šuputa, Ivana Radovića, Peđe Milosavljevića, Ljubice Cuce Sokić, Ivana Tabakovića i drugih umetnika srpskog intimističkog kruga.
 
Izložba je otvorena za posetioce do 31. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič