"Jami distrikt" večeras na Novom tvrđava teatru

Na festivalu Novi tvrđava teatar, večeras, 5. jula, u Vili "Stanković" u Čortanovcima, biće izvedena predstava "Jami distrikt".

Predstavu po tekstu Milene Bogavac režirao je Kokan Mladenović.

Reč reditelja:

"Jami distrikt" je pozorišna predstava koja problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država, u hi-tech svetu 21. veka. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetnaestovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da je bio tu od uvek?

Ili su nam, u eri interneta, veštačke inteligencije i savremene medicine, još uvek potrebne stare, “dobre” nacije? Šta će smeniti nacije i nacionalne države? I ko je gori: nacije ili korporacije?! Do kraja 21. veka, očekuje se da će većinu intelektualnih i fzičkih poslova obavljati roboti. Da li će roboti imati nacionalnu svest? Da li će biti robo-rodoljubi i robo-patriote? Da li će ideja nacije završiti na smetlištu istorije ili će tamo završiti oni koji u nju veruju? Da li ćemo u 22. vek ući u cipelama iz 19. veka? I da li nas žuljuju te razgažene cipele? One odavno nisu lepe. A da li su udobne?!

 
Predstava počinje u 21 čas.
 
Cena karte je 700 dinara i mogu se kupiti preko Gigstiksa. Prevoz do Čortanovaca je organizovan i ulazi u cenu karte.
 
Autobus iz Novog Sada polazi u 20 sati, kod Srpskog narodnog pozorišta. Obavezno je prijavljivanje prilikom kupovine ulaznice ili na telefon 064/138 96 94.
 
Festival traje do subote, 8. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič