Izložba fotografija Darka Dozeta od srede u KCNS

Izložba fotografija fotoreportera Darka Dozeta, povodom 700 godina manastira Krupe, biće otvorena u sredu, 26. jula, u Kulturnom centru Novog Sada.
Otvaranje je u 19 časova.
 
Biće predstavljeno 40 umetničkih i dokumentarnih fotografija, nastalih prilikom nekoliko Dozetovih boravaka u ovom manastiru na međi Like i Dalmacije. Manastir je, pre tačno sedam vekova, 1317. godine, kao zadužbinu podigao kralj Milutin, u istoimenom selu uz reku Krupu.
 
Darko Dozet je sarađivao sa najuglednijim svetskim novinskim agencijama, a fotografije su mu objavljivali gotovo svi svetski listovi i magazini. Njegove fotografije ilustrovale su više od 1.000 naslovnih strana, prvenstveno "Večernjih novosti", a samostalne izložbe imao je u više od pedeset gradova Srbije i inostranstva. 
 
Izložba je obogaćena i pratećim tekstovima istoričarke umetnosti Snježane Orlović. Organizaori izložbe su Kulturni centar Novog Sada i Foto asocijacija Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič