Veganska večera i koncert benda "Voda nad vodama" u sredu u CK13

Otvorena kuhinja CK13 u sredu, 6. septembra slavi sedmi rođendan, i tim povodom biće organizovana zajednička veganska večera i koncert novosadskog benda "Voda nad vodama".

U Omladinskom centru CK13 već sedam godina radi Otvorena kuhinja, aktivistička i neprofitna veganska kuhinja. Njena osnovna uloga je da kreira političku i ekološku alternativu u polju dominantnog načina organizovanja ljudske ishrane u savremenom društvu – nasuprot brzim i otuđenim obrocima i dominantnoj ishrani koja počiva na eksploataciji životinja i degradaciji prirode.

Otvorena kuhinja funkcioniše kao samoorganizovani kolektiv koji okuplja ljude različitih generacija koji se međusobno udružuju oko ideje veganstva i zajedničke pripreme veganske hrane za sve, pa tako i za one koji nemaju osiguran obrok svakog dana.

"Želimo da pokažemo kako je lako i jednostavno biti vegan/ka, jer veganska ishrana ne podrazumeva odricanje, kao i da nije potrebno izdvojiti mnogo novca da bi se dobro i zdravo jelo, da se s relativno malo novca može nahraniti veliki broj ljudi i da to može da bude održivo, sa pozitivnim učincima na čoveka, životinje i prirodu", poručuju iz kolektiva Otvorene kuhinje.

Rođendanski program počeće u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič