Filozofski fakultet u četvrtak obeležava Svetski dan hindi jezika

Filozofski fakultet i ove godine će obeležiti Svetski dan hindi jezika u četvrtak, 14. septembra, sa početkom u 12 časova, u Svečanoj sali Fakulteta (114).
Program će početi predavanjem dr Maduri Godbole, lektorke za hindi na Filozofskom fakultetu, o razvoju hindi jezika i njegovoj sličnosti sa srpskim. Monika Maširević iz Gradske biblioteke održaće predavanje o svetoj reci Gang i predstaviti izložbu dekorativnih flaša ukrašenih indijskom poezijom.
 
Potom će biti prikazan dokumentarni film o Indiji, a polaznici kursa hindi jezika recitovaće poeziju Tagora i Kabira u originalu i prevodu.
 
Podsetimo, Filozofski fakultet je u saradnji sa Ambasadom Indije u Beogradu i Indijskim savetom za kulturne odnose otvorio prvi lektorat za hindi u Srbiji, u maju prošle godine. Tokom prošle školske godine, pored studenata Univerziteta u Novom Sadu, i svi zainteresovani sugrađani mogli su da pohađaju kurs hindija u okviru Centra za jezike Filozofskog fakulteta. I ove godine će svi koji žele moći da nastave sa upoznavanjem hindija i indijske kulture na kursevima koji će krenuti od oktobra.
 
Planirano je i pokretanje Kluba ljubitelja Indije u kome bi zaljubljenici u kulturu ove velike zemlje mogli da razmenjuju ideje i iskustva, a članstvo bi bilo besplatno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič