Dečja likovna radionica "Slike zavičaja" u subotu u Beljanskom

Dečja likovna radionica "Slike zavičaja" održaće se u subotu, 23. septembra u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Jedan od razloga zašto se mladi slikar Petar Lubarda vratio iz Pariza, grada umetnosti, bila je želja da na platnu zabeleži pejzaže Crne Gore u kojoj je rođen i za koju ga vezuju uspomene iz detinjstva. Pejzaž je bio Lubardina inspiracija za velike promene u njegovom slikarstvu.

Deca će na ovoj likovnoj radionici, podstaknuta Lubardinim remek-delima, saznati više o tome šta je pejzaž, ali i šta je zavičaj, kada i kako je umetnik slikao prirodu. Zatim će kroz praktičan deo radionice predstaviti svoje omiljene pejzaže i time se direktno uključiti u ovogodišnju temu obeležavanja Dana evropske baštine u Srbiji, "Kulturno nasleđe i priroda".

Radionica će trajati od 13 do 14:30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič