Izložba zlatarstva i časovničarstva od četvrtka na Novosadskom sajmu

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj", 22. po redu, održaće se od 2. do 5. novembra u hali "Master" Novosadskog sajma.
Ove godine izlagači dolaze iz Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Turske, ali i Poljske i Indije. Prikazaće zlatni i srebrni nakit, drago kamenje, mašine za graviranje, opremu za zlatarstvo, alarmne sisteme, ambalažu, ručne, džepne, stone, reklamne i zidne satove, alate za zlatarstvo i časovničarstvo. 
 
"Sjaj" je priredba posvećena pre svega stručnoj publici, a organizuje se u cilju unapređenja poslovnih kontakata i razmene iskustava, kako među izlagačima i posetiocima iz Srbije, tako i sa profesionalcima iz oblasti zlatarstva i časovničarstva iz inostranstva. 
 
Ovoga puta biće i prilika da građani iskažu talenat, kreativnost i spretnost kroz predlog rešenja za dizajn prstena. Reč je o završetku akcije "Dizajniraj svoj prsten", koju je pokrenula novosadska Zlatara Šiket. Od pristiglih radova deset izabranih će biti izrađeni u srebru, a najbolje dizajniran prsten napravljen od zlata. Kolekcija prstenja biće predstavljena na izložbi "Sjaj".
 
Planirano je i ocenjivanje kvaliteta, a brojni stručni skupovi, okrugli stolovi, edukativne radionice i demonstracije biće održani u u petak, subotu i nedelju.
 
Program:
 
Petak, 3. novembar
 
11 i 16 h: Zlatara Pan će demonstrirati topljenje srebra i platine na svom štandu
Od 16 do 17h: Minerali i njihova primena (U lečenju) - Dr Katarina Čobanović
Od 17 do 18h: Minerali u nakitu arheoloških nalazišta - Dr Dragica Stojiljković
 
Subota, 4. novembar
 
Od 11 do 12h: Umetnički zanati u srednjim školama u Srbiji - okrugli sto
Od 12 do 13h: Geodiverzitet i zaštita geonasleđa u Srbiji - Srđan Belij i Darko Timotić
Od 13 do 14h: Prezentacija Srpskog gemološkog društva - GemS i Traganje za mineralima - Vladimir Simić
Od 14 do 15h: Minerali Brazila - Biljana Radojević
Od 16 do 17h: Obrada dragog kamenja - Zoran Miladinović
Od 17 do 18h: Prezentacija obrade dragog kamenja ("pokazna vežba")
 
Nedelja, 5. novembar
 
Od 11 do 12h: Prezentacija obrade dragog kamenja ("pokazna vežba")
 
Radno vreme izložbe je od 10 do 19 časova. Ulaz je besplatan, a registracioni list za posetioce će se popunjavati na ulazu na Novosadski sajam.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".