Opet izbori - koliko vredi tvoj glas?

U prostorijamaa Kulturnog centra LAB (dr Hempta 2) u četvrtak 16. novembra održava se tribina pod nazivom "Opet izbori - koliko vredi tvoj glas?".

Na temu teorije glasanja i donošenja društvenih odluka govoriće Miodrag Đukić.

Na tribini će biti reči o nastanku i razvoju izbornih sistema, njihovim prednostima i manama. Takođe, diskutovaće se o tome da li je moguće da nečiji glas doprinese porazu umesto pobedi izabranog kandidata, da li je u nekim izbornim sistemima bolje ne glasati kako bi izabrani kandidat pobedio, da li se u različitim izbornim sistemima za isto popunjene glasačke listiće mogu dobiti različiti pobednici, itd.

Debatu organizuje udruženje "Vladimir Matijević", a počinje u 18:30h.

Udruženje "Vladimir Matijević" okuplja pitomce humanitarne fondacije Privrednik koja stipendira i podržava napredak i školovanje darovitih studenata slabijeg imovinskog stanja.

  • Vol

    14.11.2017 22:42
    Lepo sto se neko bavi i politickom edukacijom stanovnistva. Osnove politike i ekonomije u osnovne skole treba uvesti.
  • Petar

    14.11.2017 15:54
    Privrednik
    Svaka čast mladim ljudima što i u ovakvim uslovima se bore i prosvetljavaju zajednicu!
  • Бошко Ступар

    14.11.2017 15:51
    Рационалан приступ изборима
    Коначно нешто што може да разјасни недоумице око калкулација типа "треба ли да гласам ако мој избор има релативно мале шансе?" Ово би могло бити баш занимљиво!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič