Tribina "Mesne zajednice danas" 28. novembra u CK13

Tribina pod nazivom "Mesne zajednice danas", održaće se u utorak, 28. novembra od 19 časova, u Omladinskom centru CK13.
Šta su mesne zajednice danas i čemu one služe? Da li su mesne zajednice nasleđe socijalizma ili mesto za razvoj lokalne demokratije, koje bi kao takve trebalo oživeti? Ko može da koristi mesne zajednice i za koje potrebe? Da li su mesne zajednice namenjene političkim partijama ili pre svega i isključivo građanima? Ko može da se kandiduje za članove saveta mesnih zajednica? Kakvi su odnosi između mesnih zajednica i gradskih uprava? Da li građani u mesnim zajednicama zadovoljavaju svoje zajedničke potrebe i na koji način?
 
Ovo su samo neka od pitanja o kojima će se govoriti na ovoj tribini, a govoriće članice i članovi organizacija koje se bave pitanjem revitalizacije lokalnih samouprava: "Sretenje" (Požega), "Oštra Nula" (Banja Luka), 2Grupa za konceptualnu politiku" (Novi Sad), kao i članice i članovi saveta mesnih zajednica.
 
Tribina je deo projekta "Naša samouprava", u okviru kojeg se Omladinski centar CK13 bavi animiranjem građana za aktivno učešće u lokalnoj samoupravi i zagovaranjem prava na autonomno odlučivanje o lokalnim pitanjma kao jednog od osnovnog preduslova demokratizacije društva.​

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič