Kreativna radionica "Pomiriši umetnost" u subotu u GMS

Kreativna raionica za decu "Pomiriši umetnost" održaće se u subotu, 16. decembra u Galeriji Matice srpske.
Povodom gostujuće izložbe "Prostor, Oblik, Dodir", specijalizovane izložbe za slepe i slabovide, u Galeriji Matice srpske se tokom decembra realizuju kreativne radionice za decu pod nazivom "Oseti umetnost svim svojim čulima". Na kreativan i deci razumljiv način biće predstavljena izložba i njena osnovna ideja da se umetnost približi slepim i slabovidim osobama. 
 
Na radionici će mališani isprobati kako "rade" njihovi nosići. Naučiće neke zanimljive stvari o čulu mirisa i pokušaće da vezanih očiju, samo na osnovu mirisa, prepoznaju različite vrste voća, cveća i slično. Na izložbi "Prostor, Oblik, Dodir" biće im pokazana slika koja je, za osobe oštećenog vida, dočarana mirisom. Razgovaraće se o tome kako miris, bolje od ostalih čula, budi uspomene i vraća u prošlost, pa će deca pokušati da se sete koji miris ih podseća na more, koji na šumu, a koji na maminu kuhinju. U kreativnom delu radionice bojama će dočarati određene mirise.   
 
Radionica će početi u 11 časova, a namenjena je deci uzrasta od pet do 10 godina.
 
Cena ulaznice je 150 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".