Večeras novosadski koncert Serboplova u Sinagogi

Novosadski ansambl "Serboplov" održaće danas 6. decembra u Sinagogi završni koncert sa turneje pod nazivom "Zaboravljena tradicija i nova estetika".
Večeras novosadski koncert Serboplova u Sinagogi
Foto: 021.rs

Ovaj sastav je prethodno koncerte održao u Šidu, Bačkoj Topoli, Bačkoj Palanci i Kikindi, a novosadskoj publici će se predstaviti novim autorskim kompozicijama Bogdana Rankovića, kao i onim sa prethodna dva albuma.

Ansambl je inače još 2005. osnovao klarinetista i saksofonista Bogdan Ranković i sem njega čine ga Vladimir Ćuković i Slavica Ranković na violinama, Aleksandar Stankov - viola, Ervin Malina - kontrabas, Ištvan Čik - perkusije i Miroslav Pap - gitara.

Muzički izraz "Serboplova" se temelji na zvuku srpske građanske muzike 19-og i prve polovine 20-og veka, osnovna forma mu je kolo bilo da je ono izvorno, gradsko ili novijeg tipa, a sve to upotpunjeno je po kojom autorskom kompozicijom u tradicionalnom stilu. U muzici ovog sastava mogu se čuti i zvuci komšijskih folklora koji su neizbežni u stvaranju stila srpske građanske muzike, pa sve do elemenata popa i džeza.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".