Filmski repertoar KCNS-a od 15. do 21. februara

Filmovi "Mali Veseljak: Brod spasilac", "Berlinski sindrom" i "Starateljstvo" biće na repertoaru Kulturnog centra Novog Sada od 15. do 21. februara.
Od 17:30h - "Mali Veseljak: Brod spasilac"
 
Elias og Storegaps Hemmelighet, Norwege, 2017, 73 min.
Animacija – sinhronizovan na srpski jezik
Scenario: Simen Alsvik, Karsten Fullu     
Režija: Simen Alsvik, Will Ashurst
 
Posle hrabre misije spasavanja u olujnim vremenskim prilikama, mladi spasilački čamac Elijas pozvan je da pređe da radi u Veliku luku. Uzbuđeno prihvata i napušta stari život i prijatelje, ali ubrzo shvata da veće nije uvek bolje. Kada otkrije da lokalna kriminalna banda iskopava dragoceni metal koji ima moć da utiče na vremenske neprilike, Elijas će shvatiti da će morati da zatraži pomoć starih prijatelja kako bi raskirinkao planove bande.
 
Od 19h - "Berlinski sindrom"
 
Berlin Syndrome, Australia, 2017, 116 min.
Režija: Cate Shortland
Scenario: Shaun Grant
Uloge: Teresa Palmer, Max Riemelt, Matthias Habich
 
Strasna romansa na odmoru vodi do krajnje opsesivnih odnosa i veze, kada se australijski fotoreporter budi u stanu u Berlinu i nije u mogućnosti da ode.
 
Od 21h - "Starateljstvo"
 
Custody / Jusqu'à la garde, France, 2017, 93 min.
Režija / Director:  Xavier Legrand
Scenario / Screenplay: Xavier Legrand 
Uloge / Cast: Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria 
Nagrade: San Sebastián International Film Festival 2017: Audience Award Best European Film Xavier Legrand, TVE Otra Mirada Award Xavier Legrand 
Venice Film Festival 2017: Luigi De Laurentiis Award Xavier Legrand, Silver Lion Best Director Xavier Legrand...
 
Žilijen je jedanestogodišnji dečak koji je zbog odluke suda posle razvoda njegovih roditelja rastrzan između majke i oca, protiv čijeg je starateljstva negodovao i na sudu. Ovo je priča o nesrećnom dečaku, ali i o nasilju u porodici koje obično počinje i završava se - iza zatvorenih vrata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič