Čitanje sa decom ove sedmice na nekoliko lokacija u Novom Sadu

Ove nedelje aktivisti inicijative "Novi Sad čita deci" obratiće se roditeljima dece uzrasta od dve do šest godina.
Aktivnostima čitanja sa decom će se u ovom periodu priključiti i Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" i nekoliko privatnih vrtića (vrtić "Tufnica" i vrtić "Čarobnjak"). U ovom periodu će se, osim uobičajenih čitanja sa decom u Dečjem selu, Svratištu za decu i mlade, Inkluzivnom servisu Cvrčak, Maloj srećnoj koloniji, Sigurnoj ženskoj kući i u Centru za rani razvoj, čitati i razgovarati i sa decom i roditeljima u vrtiću ŠOSO "Milan Petrović", ali biće i još nekoliko posebnih događaja u koje mogu da se uključe svi zainteresovani Novosađani.
 
U utorak 20. februara u Edukativnom centru "Pozitivna disciplina", održaće se radionica za roditelje na temu "Čitanje deci- ljubav u akciji". Na ovom druženju roditelji će sa stručnjacima za rad sa decom razgovarati o tome kako kroz aktivnost zajedničkog čitanja mogu bolje upoznati svoje dete i povezati se sa njim. Druženje traje 17.30 do 19 časova, adresa je Marka Miljanova 22, a ulaz je slobodan. 
 
Broj mesta je ograničen, pa zainteresovani treba da se da se prijave na pozitivnadisciplinans@gmail.com.
 
U petak, 23. februara biće otvoreno čitanje sa decom u Američkom kutku. Čitanje počinje u 17 sati.
 
Takođe u petak, predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" pozvala je u goste Radmilu Pavlović i Natašu Mitrović, vaspitače i autorke knjige "Crtam, šaram i rukama stvaram". Zajedno sa vaspitačima, roditeljima i decom, Radmila i Nataša će raditi na ilustrovanju pročitanih priča različitim zabavnim tehnikama koje se mogu koristiti sa decom i u kući.
 
Pedijatri Doma zdravlja "Novi Sad" takođe se priključuju inicijativi i u toku sedmice će deci i porodicama sa kojima se budu sreli prepisati "Recept za čitanje", sa ključnim preporukama za čitanje i informacijama o tome kako i zašto se čita sa decom ovog uzrasta. 
 
Ove nedelje se u inicijativu uključuje Savetovalište za brak i porodicu Centra za socijalni rad, čiji savetnici će svoje korisnike informisati o tome zašto, kada i kako da čitaju sa decom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič