Izložba Miloša Vujanovića "(O)gledanje" od petka u GMS

Izložba Miloša Vujanovića "(O)gledanje" biće otvorena u petak, 23. februara, u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1.
Izložba predstavlja praktični deo doktorskog rada ovog umetnika i priređuje se u sklopu serije Tradicija i savremeno stvaralaštvo, koja je započeta s idejom Galerije Matice srpske da svoju osnovnu delatnost – prikupljanje, proučavanje, zaštitu i prezentaciju artefakata nacionalne likovne umetnosti novijeg doba – preplete sa savremenim stvaralaštvom i aktuelnim umetničkim praksama. 
 
Na otvaranju izložbe govoriće dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, mr Danilo Vuksanović, urednik edicije Tradicija i savremeno stvaralaštvo i mr Miloš Vujanović, autor izložbe.
 
Kao polaznu tačku Vujanović je izabrao sliku Bogdana Šuputa "Kafana u Parizu" (1939) koja se nalazi u stalnoj postavci srpske umetnosti 20. veka Galerije Matice srpske. Izložbom "(O)gledanje" Galerija Matice srpske je proširila svoju dosadašnju saradnju s Akademijom umetnosti u Novom Sadu. Tako je jedan od aspekata izložbe da profesorima ove obrazovne ustanove ukaže na kolekciju Galerije Matice srpske kao potencijalni temelj umetničkih promišljanja i savremenog stvaralaštva, ali i da podstakne studente i mlade stvaraoce da ostvare dijalog s nasleđem, ustanovama kulture i njihovim kolekcijama.
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 25. marta.
 
U okviru izložbe "(O)gledanje" u petak, 2. marta, u 18 časova, stručno tumačenje izložbe daće autor Miloš Vujanović i Danilo Vuksanović, urednik edicije Tradicija i savremeno stvaralaštvo, a u subotu, 3. marta, od 11 časova je kreativna radionica za decu "Moj odraz u ogledalu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič