Knjižara BoBo i Novosadsko pozorište poklanjaju karte za predstave

Kupovinom u knjižari BoBo, idete na predstavu u Novosadsko pozorište.
Kupovinom u knjižari u iznosu od 1.000 dinara dobijate dve karte za predstavu po izboru.
 
Knjižara se nalazi u Svetozara Miletića 45. Na sajtu knjižare BoBo, možete videti ponudu i naručiti preko interneta.
 
Na repertoaru Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz u martu su sledeće predstave:
 
"To_R" 
(gostovanje "Studija M" i "Companie Pal Frenak")
6. mart, 19 sati
 
Pal Frenak sa ekipom “Studija M” priča o jednom zamišljenom događaju, skupu, lutanju između dva sveta, kvalitetu - izgovorenom i neizgovorenom, o odnosu prividnog ludila i stvarnosti. Plesna predstava svetskog kalibra. 
 
Karte su 400 dinara dok su za studente, penzionere, đake i grupne posete 300 dinara. 
 
 
"Don Kihot – Second Hand"
7. i 28. mart, 19 sati
 
Predstavu "Don Kihot - Second Hand", inspirisan legendarnim Servantesovim delom, režirao je Sardar Tagirovski, regionalna pozorišna zvezda. Njegove predstave retko sadrže reči, najčešće su satkane od slika, muzike, zvukova... Njegov "Don Kihot" ne prati striktno događaje u romanu, već kroz glumu, slike i raspoloženja analizira borbu protiv (sopstvenih) vetrenjača. 
 
U predstavi igraju: Livia Banka, Emina Elor, Agota Ferenc, Daniel Husta, Silvia Križan, Judit Laslo, Arpad Mesaroš, Emeše Nađabonji, Atila Nemet, Gabor Pongo, Zoltan Širmer i Bence Salai.
 
 
"Fama o biciklistima"
8. mart, 19 sati
 
Predstava "Fama o biciklistima", muzički metahoror o kraju istorije, koju je po tekstu Svetislava Basare režirao Robert Lenard, jednostavno se mora videti. Zašto? Hiljadu i jedan je razlog, a najvažniji: da bi se ludilo savladalo, mora se proživeti... 
 
 
"To je sve ona" 
(gostovanje Republičkog pozorišta beloruske drame)
10. mart, 19 sati
 
Danas ljudi, čak i najbliži prijatelji, srodnici, ljubavnici... vole da komuniciraju gedžetima, pre nego lično i uživo... Kako god, istina ne može dugo biti sakrivena... Predstava je izvedena na nekoliko festivala, između ostalog u Minsku i Avinjonu. 
 
Karte su 400 dinara dok su za studente, penzionere, đake i grupne posete 300 dinara. 
 
"Crni"
13. mart, 19 sati
 
Мај нејм из Црни, Ђорђе Црни, енд мај папа воз а ролинг стон... Ај ем хандрд прсент хироу, хироу фром еври сенчери... Лет ми тел ју мај амејзинг стори... 
 
Srpski pajtonizam na Ujvideki način, 21. vek očima 18. veka. Sve je isto, samo nas nema... Urnebesno, uraganski, neponovljivo... Smešno - cepa stomak. A oštro da boli glava..
 
Karađorđa nepopustljivo strasno i furiozno igra Arpad Mesaroš, a njegovu ljubu Anđeliju očaravajuće slika Gabriela Crnković. Predstavu je režirao Žanko Tomić.
 
 
"Kovači"
23. mart, 19 sati
 
Tri kovača, svaki ponaosob, tokom Drugog svetskog rata zatekla su se u kovačnici svog nepoznatog kolege koga su ratne okolnosti odvele u tuđu kovačnicu, u tuđu kuću i kod tuđe žene. Dvadeset i više godina po završetku rata, svaki od kovača saznaje da njegova kovačnica jeste njegova, da njegova žena nije to baš sasvim, a da njegov sin, rođen u vreme rata, uopšte nije njegov, već da je čedo ratnih veza: logoraša Srbina Ace i Nemice Lujze, nemačkog vojnika Šmita i ruske komsomolke (ruska komunistička omladina) te ruskog oslobodioca i Srpkinje-Banaćanke. 
 
Igraju: Aron Balaž, Livia Banka, Atila Mađar i Atila Giric. Predstavu je režirao Ljuboslav Majera. 
 
 
"Grobnica za Borisa Davidoviča"
26.mart, 19 sati
 
Danilo Kiš u režiji Aleksandra Popovskog – predstava "Grobnica za Borisa Davidoviča"- najneobičniji je Kiš izveden na scenama u Srbiji. Čista poezija uma. Duhovita, Oštra. Delikatna. Opominjuća. Koja se dugo pamti. Čuveni tekst dramatizovao je Erne Verebeš. 
 
"I revolucija više neće jesti svoju decu, samo ih redom rađa, kako bi pisac rekao, raskrečena nad grobom, zato su potrebni noviji i noviji grobovi i duša plače ako ih nema, jer onda više nema za šta da se bore, onemoćaju noge, umorno vise naoružane ruke i ne ori se pesma, samo se čuje kreštanje vrana, na slavnom groblju revolucija", citat je iz predstave.
 
 
"Edvard II"
27. mart, 19 sati
 
"Edvard II, njegova nemirna vladavina i žalosna smrt", koju po tekstu Kristofera Morloa režira Robert Lenard, izuzetna je priča o izdaji, interesu, politici, ljubavi, spletkama... Na engleskom dvoru - a danas, u šekspirijanskom svetu - a o nama... Minuciozni glumački rad, duhovitost, provokativnost, sve to odlikuje ovu predstavu.
 
Igraju: Zoltan Puškaš,  Bence Salai, Ištvan Kereši, Arpad Mesaroš, Andrea Jankovič, Judit Laslo, Atila Nemet, Livia Banka, Daniel Gomboš, Atila Giric, Robert Ožvar i Gabor Pongo.
 
 
Više informacija na sajtu Novosadskog pozorišta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič