O knjizi "Srpska narodna filozofija" u sredu u Matici srpskoj

Knjiga "Srpska narodna filozofija" biće predstavljena u sredu, 14. marta u Matici srpskoj.
O knjizi "Srpska narodna filozofija" u sredu u Matici srpskoj
Foto: 021.rs
Autor knjige je dr Jovo Radoš, a o knjizi će pored autora govoriti prof. dr Slavko Gordić i prof. Dr Branko Balj.
 
Predavanje će početi u 12 časova.
  • Balvan filozof

    14.03.2018 12:59
    Kada neko nema ni istinitu istoriju srpskog naroda i onda u sav taj buckuris umesa i srBsku filozofiju, tu su neki Jovo, Beckovic... itd. da stvaraju mitologiju. Sramotno.
  • Lala

    13.03.2018 13:57
    Hm, ma da...
    Navedeni i ne znaju nista drugo osim o tzv. narodnoj filozofiji. Sve se svodi na gusle i prangije i od toga se pravi ucenost. Ucenost nastaje u krilu univerziteta, a ne na ledinama Hercegovine i dr. gde cobani dobijaju status narodnih filozofa za svaku doskocicu koju smisle ili opevaju. To o cemu ce oni da pricaju jesu sekvence etnologije, a termin Narodna filozofija u Srba nije nista drugo nego narodnjacko-sps-ovska ideologija.
    Na zalost i nas, ali i Matice srpske koja se pretvara u planinsko poselo, a pocelo je u Budimu pod okriljem prosvetiteljstva.
    Da se Matica vrati u Budim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič