Izložba skulptura Dragana Radenovića od danas u KCNS

Izložba skulptura Dragana Radenovića pod nazivom "Antić i njegovo doba" biće otvorena danas, 16. marta, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.
Na izložbi će govoriti Đorđe Kadijević, Dragan Radenović i Draško Ređep. 
 
Otvaranje izložbe je u 18 časova, a postavka se može pogledati do 19. marta.
 
O umetniku:
 
Vajar i profesor Dragan Radenović rođen je 1951. godine u Sarajevu. Detinjstvo koje provodi na ostrvu Braču i uopšte igrajući se po viševekovnim ulicama Šibenika, zauvek će ostati urezano kao podsetnik na elegantni spoj velikih kultura. Zahvaljujući tom zalogu eminenti umetnik će lako očuvati crte svoje originalnosti i nakon stečene doktorske disertacije u Moskvi, te uloge predavača na Kembridžu i Harvardu. Iza Dragana Radenovića su izložbe u najznačajnijim kulturnim metropolama, kao i skulptura najvećeg američkog filozofa Vilarda Van Ormana, glumice i kneginje Grejs Keli, revolucionarnog atletičara DŽona Kelija... Za njegov rad veliko interesovanje iskazuju i neki od najmoćnijih i najuglednijih ličnosti na svetu, a dovoljno je samo spomenuti imena Vladimira Putina, Nikole Sarkozija, Jovana Pavla II...
  • Miloš

    15.03.2018 15:03
    !!!
    UUUUU! Malko smo zbrzali posao. Ovaj bi garant znao da uradi "konjsku" skulpturu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič