Bend Mamurluk slavi 10 godina 23. marta

Novosadski ska pank bend Mamurlook u petak, 23. marta od 21 čas i 30 minuta, u Omladinskom centru CK13 slavi deset godina od svog prvog koncerta.
Bend Mamurluk slavi 10 godina 23. marta
Foto: 021.rs
Iza sebe imaju veliki broj nastupa na festivalima i klubovima širom regiona. Iako još uvek nisu izbacili debi album, ali su se njihove pesme našle na mnogobrojnim kompilacijama kao što su Demonstracija mladosti, Mixer i sl. Uživo su energični, veseli i prave odličnu atmosferu.
 
Karte su u pretprodaji u kafeu Pero (Železnička 10), po ceni od 200 dinara, a na ulazu u klub koštaće 250.
 
Osim slavljenika, nastupiće i bend Ućuti Pas, po prvi put u Novom Sadu. Radi se o lazarevačkoj krosover grupi koja je počela sa radom 2011. godine. Pobednici su Belgrade Demo Festa 2013. na kome su Milan Savić (bas) i Radovan Kušaković (gitara) takođe uzeli nagrade za najboljeg basistu i gitaristu. Iste godine ulaze u finale Zaječarske Gitarijade, otvaraju Belgrade Beer Fest i nastupaju po svim većim festivalskim binama širom Srbije, Crne Gore i BiH. Muzika koju stvaraju okarakterisana je kao moćna fuzija više pravaca začinjena saksofonskim deonicama i sve zajedno uokvirena sa dva vokala koji se odlično snalaze u bilo kom od navedenih pravaca. Trenutno aktuelni album prvenac pod nazivom "Kako da ne, kako da ne, mogu ti reći da da", na sebi nosi deset numera i izdat je pod etiketom Nocturne Media.
 
Bend koji upotpunjuje program ove svirke je Bunker 13, sastav oformljen u aprilu 2016. godine u Novom Sadu. Muzika je isključivo autorska, protkana iskrenom emocijom i energijom ozbiljnog garažnog benda. Kombinuju alternativni pank rok sa notom grandža, koji stilski osciluje od ambijentalne suptilnosti do pozitivne rok agresije. Nastupi prepoznatljivi po upečatljivom vokalu koji podržavaju eksplozivne gitare, distorzirani bas i energični ritam bubnja. Njihova lirika je inspirisana socijalnim i društvenim motivima. Sastav su osnovali basista Ivan Černjak i gitarista Srđan Dragomanović. Posle manjih personalnih izmena, pored dvojice osnivača u postavi su se ustalili: Saša Danko na vokalu, Kirill Bojko na gitari i Biljana Šunjka na bubnjevima. Bend je izdao dva singla u svojoj režiji, treći se nalazi u pripremi, koncertno je aktivan i radi na prvom albumu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič