Prezentacija Igora Božnjaka u rezidencijalnom programu u četvrtak u MSUV

Prezentacija umetnika Igora Božnjaka u rezidencijalnom programu održaće se u četvrtak, 19. aprila u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Program će početi u 19 časova.
 
O programu:
 
"Projekat "Imginary Land on Sand" u okviru rezidencijalnog projekta "Risk Change", problematizuje vizuelne relacije između usvojenih predstava geografskih mapa i onih imaginarnih koje postoje samo unutar našeg sjećanja ili imaginacije. Koncepti i radovi iz ovog serijala su do sada realizovani na više samostalnih izložbi, projekata i rezidencijalnih boravaka: Marsej, Budimpešta, Novi Sad, Maribor, Dubrovnik, Trebinje, itd. Nakon radionice i rezidencijalnog boravka u Marseju, gdje sam sa migrantskom grupom radio na projektu Cogitufre, tj. velikoj animaciji projektovanoj na reljefnu mapu (kartu) od mediteranskog pijeska, u Novom Sadu ću realizovati drugačiju, a opet vrlo sličnu i zanimljivu produkciju. U svim dosadašnjim produkcijama pijesak je simbol ili metafora za nešto privremeno ili nestalno, nešto što nije stabilno ili fiksno. Mi dakle konstantno projektujemo naše snove i ideje na medije veoma krhkog  i nestabilnog  karaktera. Pored nove produkcije biće prikazana i video dokumentacija sa rezidecijalnog boravka iz Marseja", naveo je Igor Bošnjak.
 
O umetniku:
 
Igor Bošnjak (rođen 1981. u Sarajevu) živi i radi u Trebinju (Bosna i Hercegovina). Uglavnom radi na polju filma, videa, instalacije i fotografije. Trenutno radi kao docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti Trebinje 2005. (BA) na Odseku za slikarstvo. Od 2007. do 2008. završio je interdisciplinarne master studije (MA) na Odseku teorija umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Srbija.
 
Rezidencijalni program je realizovan u saradnji Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" u okviru projekta "Rizikuj promene".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič