Književno veče sa Gagićem i Aksentijevićem 26. aprila u CK13

Književno veče sa Srđanom Gagićem i Ognjenom Aksentijevićem održaće se u četvrtak, 26. aprila u CK13.
Pričaće se o Gagićevoj drugoj zbirci pesama "Prelazno doba", kao i o Aksentijevićevoj debitantskoj zbirci "Um za morem, smrt za vratom", a publika će moći da čuje obojicu pesnika kako čitaju svoju poeziju. Izdavač obe knjige je Treći Trg, a program će moderirati pisac Đorđe Majstorović.
 
Srđan Gagić je rođen 1988. godine. Njegov prvi rukopis "Deca u izlogu", nagrađen je na 44. Ratkovićevim večerima poezije, u čijem je izdanju i objavljen 2015. godine. Za ovu zbirku dobio je i Brankovu nagradu 2016. godine. Priredio je zbornik "Meko tkivo: izbor iz nove poezije regiona" (2015). Na konkursu Trećeg Trga za drugu knjigu poezije 2016. godine rukopis "Prelazno doba" odabran je za objavljivanje. Poeziju i kratku prozu objavljuje u časopisima, portalima i zajedničkim izdanjima u regionu. Živi u Beogradu.
 
Ognjen Aksentijević je rođen 1994. godine, student je grupe za srpsku književnost i jezik sa komparatistikom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Uređuje studentski književni list "Vesna", u kom objavljuje književnu kritiku i eseje. "Um za morem, smrt za vratom" je autorov prvi rukopis poezije i za njega je prošle godine dobio nagradu Beogradskog festivala poezije i knjige "Trgni se! Poezija!".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič