Predavanje Da li je i koliko tehnologija uticala na muziku? 17. maja

Predavanje "Da li je i koliko tehnologija uticala na muziku?" održaće se u četvrtak, 17. maja u 18.30h u Američkom kutku.
Pre više od jednog veka, John Philip Sousa, ikona američke brass muzike (The Stars and Stripes Forever), verovao je da će fonograf (gramofon) uništiti muziku jer "više niko neće učiti muziku i odlaziti na koncerte. Sedeće kod kuće i slušati ploče…". Mnogima se činilo da je Sousa u pravu, ali, upozoravali su drugi, Betovenove simfonije će postati dostupne i onima koji ne mogu da plate skupe ulaznice, a Louis Armstrong će se slušati u najzabitijim krajevima, ne samo u elitnim mestima Čikaga i Njujorka. Gramofon je bio samo početak. Sledili su radio, CD, MP3, download, streaming…
 
Kako se sve to odrazilo na muziku ispričaće novinar i muzički kritičar Vitomir Simurdić.
 
Predavanje je besplatno uz obaveznu prijavu OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič