Izložba "Male senke velikih senki (ili povratak)" Zorana Gašija od ponedeljka u "Fabrici"

Izložba "Male senke velikih senki (ili povratak)" autora Zorana Gašija biće otvorena u "Fabrici" u ponedeljak, 21. maja.
Izložbu će otvoriti Aleksandar Davić i Jovan Gvero.
 
"Ovo nije izložba slika, skulptura, grafika ili fotografije. Ovo je proces skrivenog disanja, udisanja preciznog dara nadahnuća i izdisanja glomazne, žitke civilizacijske naravi, koja krivi na desno i levo tešku kožu lica, pućeći usne, koje teraju na sisanje, poljupce ili povraćanje. To je stanje prihvaćene, metaforičke slike naše mentalne rezistencije, da može ovako ili onako, da je stanje iz koga se projektuje naš život samo plazma, da sve može da se izgovori, zapiše, prećuti, pa čak i obriše iz pluća, oka, srca ili genitalnih organa. Svi puće usta. Babe, dede, tetke, teče, ujne i ujaci... Ormani sa naslagama krvi na odelu, fioke pune pisama krvi, ljubavi i sperme, krvave cipele od žuljeva sa besciljnim koračanjem u povratak. Neko ili nešto je obrnulo pogled, podsticaje, sve žive i mrtve objekte gledanja iz ove vizure i ovog jezika. Zato je ovo povratak. Evo kokoške koja nam goji ručak, a čije zrno namenjene ljubavi otimamo", kaže autor.
 
Otvaranje je u 20 časova, a "Fabrika" je na Bulevaru despota Stefana 5.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič