Izložba slika Vukašina Raduškog od ponedeljka u Galeriji SULUV-a

Izložba slika Vukašina Raduškog, pod nazivom "Akumulacije", biće otvorena u ponedeljak, 11. juna u Galeriji SULUV.
Izložba je deo programa završnih izložbi Akademije umetnosti u Novom Sadu i predstavlja jedan od vidova saradnje ove institucije i Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. 
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 23. juna.
 
"U svom najopštijem značenju, akumulacija predstavlja nagomilavanje, nakupljanje, odnosno zgrtanje nečega. Na ovim radovima akumulacija predstavlja nagomilavanje predmeta (artefakata) koji su prerađeni prirodnim putem, koje reka u jednom trenutku ostavlja duž svoje obale. Izmeštanje samih predmeta iz datog okruženja i njihova dodatna obrada se smatra postupkom revitalizacije istih", kaže autor.
 
Vukašin Raduški je rođen u Jagodini 1995. godine. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu trenutno je student IV godine slikarstva, u klasi profesora Vlade Rančića. Dobitnik je pohvale na XVIII Bijenalu studenstskog crteža u Beogradu. Ovo mu je druga samostalna izložba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič