Izložba studentkinje Nine Milivojević od 11. juna

Izložba studentkinje završne godine Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu Nine Milivojević biće otvorena u ponedeljak, 11. juna u Galeriji Bel Art, (Bulevar Mihajla Pupina 17).
Nina Milivojević je rođena 1995. godine u Užicu. Nakon završetka Užičke gimnazije 2014. iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi profesora Vlade Rančića. Trenutno je završna godina osnovnih studija. U galeriji Bel Art je već izlagala, i na izložbi "Lica grada" osvojila treću, otkupnu nagradu. Učestvovala je na grupnim izložbama u Užicu, Beogradu, Novom Sadu i Subotici. Ovo je njena druga samostalna izložba.
 
Izloženi radovi su poslednja faza Nininog istraživanja vezanog za odnos današnjeg čoveka prema hrani/piću. Hranljive supstance su predstavljene poput bilo koje druge atraktivne stvari koja izgledom treba da privuče kupca. Ukazuje na to da veću ulogu pri biranju obroka ima izgled nego ukus hrane. Radovi ne predstavljaju negativnu kritiku na trenutno stanje vezano za datu temu, već to stanje primećuje i prevodi u likovni jezik.
 
Izložba radova studenata završne godine Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti se tradicionalno održava u saradnji sa Gelerijom Bel Art i i predstavlja vrlo značajan segment novosadske kulturne produkcije, jača izlagačku aktivnost i doprinosi osnaživanju saradnje između institucija u oblasti kulture. U ovom delu programa, mladi umetnici, studenti završnih godina osnovnih studija se na kraju obrazovnog ciklusa kolektivno i neposredno predstavljaju široj javnosti i stupaju na likovnu scenu.
 
Počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".