Dan posvećen Grčkoj u sredu u Beljanskom

Dan posvećen Grčkoj biće organizovan u sredu, 25. jula u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
Dan posvećen Grčkoj u sredu u Beljanskom
Foto: Pixabay
Celodnevne projekcije filmova Grčke nacionalne turističke organizacije dočaraće pejzaže, svakodnevicu i boje ove mediteranske zemlje tokom sva četiri godišnja doba, a autorsko predavanje u 17:30 časova skrenuće pažnju na boravak u Grčkoj tokom Velikog rata članova porodice Beljanski i prve generacije naših modernista. 
 
Posebno će biti istaknuto stvaralaštvo Koste Miličevića koji je krfske predele zabeležio u delima u kolekciji. 
 
Publika će, zahvaljujući naslednicima Pavla Beljanskog, biti u prilici i da vidi verzije portreta Koste Miličevića (1913), rad Živojina Lukića, u terakoti, gipsu i bronzi, koje su prethodile srebrnoj, danas u kolekciji Spomen-zbirke. 
Nakon predavanja, prisutni će moći da uživaju i u posluženju karakterističnom za ovo podneblje. 
 
Program se realizuje u saradnji sa Ambasadom Grčke u Srbiji i Grčkom nacionalnom turističkom organizacijom. 
  • EvoOvako

    23.07.2018 00:19
    Grčka
    Država koja nam je pomogla '95-e da se nađemo na EP-u u basketu na kojoj smo napravili ono što smo napravili. Inače, postojao je dogovor da se, u slučaju susreta sa Grcima "sklonimo", ali naši su zgromili i zbog toga kasnije zviždanje - to nije za zameriti.
    Država iz koje dolazi Marinos Ricudis - BRAT koji je '99-e odbio bombradovati svoju pravoslavnu braću i vratio ratni brod u luku.
    Grčki radio amateri su, takođe, te godine javljali broj preleta aviona.
    Deca palih boraca su besplatno letovala u Grčkoj. Grčki dobrovoljci su imali svoj odred u RS (znam da u ravnici nije "moderno" pričati o tome).
    U toku Prvog svetskog rata - svo znamo šta je bilo. Na Krfu nije zabeležen ni jedan, jedini incident.
    I ovako bih mogao nabrajiti u nedogled.

    Zato svi u spomen-zbirku!
    Ορθόδοξοι αδελφοί!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".