Izložba "Poruke u boci" od danas u galeriji SULUV-a

Otvaranje pop-up izložbe "Poruke u boci" ("Bottlepost") bi'e danas, 4. avgusta, u Galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine.
Ove godine umetnici iz pet podunavskih zemalja (Nemačke, Austrije, Mađarske, Srbije i Rumunije) posetili su grad Dunaharaszti u Mađarskoj, gde je održana šesta po redu umetnička kolonija. 
 
Pored tradicionalnih slika, crteža, nastalih na koloniji, organizovana je i umetnička akcija sa posebnim konceptom za učesnike. Učesnici su pozvani da bocu od 19 litara ispune svojim delima, koja je potom izložena kao objekat u gradu Dunaharaszti. 
 
Objekat sačinjen od radova različitih umetnika, simbolizuje jedinstvo i korespodenciju kulturnih i umetničkih veza duž reke Dunav.
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič