Izložba "Tačka, linija, cvet" Dragane Rađenović od ponedeljka u SULUV

Izložba "Tačka, linija, cvet" Dragane Rađenović biće otvorena u ponedeljak, 10. septembra, u Galeriji SULUV.
Izložba "Tačka, linija, cvet" Dragane Rađenović od ponedeljka u SULUV
Foto: 021.rs
Otvaranje izložbe je u 20 časova
 
O izložbi:
 
- Dragana Rađenović je umetnica koja svojim radom povezuje različita obrazovna i stvaralačka iskustva, jednako kao i različite teme, medije i sredstva izražavanja. Među tim medijima fotografska i video slika uvek ima značajno mesto. Njeno interesovanje usmereno je uvek ka prostoru – kao okviru umetničkog dela, kao problemskom i ambijentalnom podsticaju, ali i kao determinanti. Najzad, interaktivnost, to jest građenje odnosa sa publikom od koje se očekuje preuzimanje aktivne uloge u izvođenju rada, jedan je od stalnih izazova sa kojima se Dragana Rađenović suočava. U tom kontekstu, sasvim je prirodno da njen novi rad (koji nastaje u saradnji sa inženjerom elektronike D. Marinkovićem) "Tačka, linija, cvet" nosi i podnaslov – interaktivna foto/video instalacija. Ovde Dragana Rađenović razmatra pitanja egzistencijalne, lične i društvene odogovornosti, a posebno u odnosu prema prirodi, koji umetnica vidi kao zloćinački. Etički aspekt delovanja, ali i ćutanja, Dragana Rađenović postavlja u središte..." - Radivoje Dinulović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič