"Devojčice imaju reč" danas u Karlovačkoj gimnaziji

Događaj "Devojčice imaju reč", u okviru kampanje "Inspiring Girls Srbija", održaće se danas, 11. oktobra, u Karlovačkoj gimnaziji, povodom obeležavanja Međunarodnog dana devojčica.
"Devojčice imaju reč" danas u Karlovačkoj gimnaziji
Foto: Pixabay
"Podaci pokazuju da devojčice u Srbiji završavaju srednje škole i fakultete više nego dečaci ali se žene kasnije u životu ređe nalaze na pozicijama odlučivanja. Podela na takozvane 'muške' i 'ženske' profesije i zanimanja i dalje dominira. U okviru ove kampanje, žene se vraćaju u škole gde posvećuju sat svog vremena godišnje razgovoru sa devojčicama od 10 do 16 godina. Na taj način devojčice dobijaju priliku da se informišu o brojnim zanimanjima i mogućnostima koje mogu da izaberu u karijeri i životu", navodi se u pozivu na događaj koji organizuje CRTA.
 
Sa devojčicama će razgovarati uspešne žene iz različitih oblasti. Govornice su:
 
Svetlana Mojić Džakula – Dizajnerka jahti i vlasnica arhitektonskog biroa Salt & Water
 
Marija Lesjak – Vanredna profesorka na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine na Prirodno-matematičkom 
fakultetu u Novom Sadu
 
Milena Vasić – Pravnica i advokatica u Komitetu pravnika za ljudska prava (YUCOM)
 
Milena Minja Bogavac – Direktorka Šabačkog pozorišta
 
Marija Radojčić – Vlasnica Business Café licence za Srbiju, menadžerka za prodaju i marketing za porodične sireve "Friški jazački"
 
Događaj "Devojčice imaju reč" počinje u 11 časova, u Karlovačkoj gimnaziji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič