Književno veče posvećeno Pekiću u ponedeljak u CK13

Književni događaj "Autor nije prisutan: Borislav Pekić" održaće se u ponedeljak, 15. oktobra od 20h u Omladinskom centru CK13.
Književno veče posvećeno Pekiću u ponedeljak u CK13
Foto: 021.rs
Čitaće se odabrani odlomci iz Pekićevih romana, a kratki teorijski uvod daće književnik Dalibor Tomasović. Osim njega, odlomke će čitati i Anastasija Bijelić, Damir Bojić i Đorđe Majstorović.
 
Borislav Pekić rođen je 1930. godine u Podgorici i jedan je od najznačajnijih domaćih književnika 20. veka. Školovao se u Beogradu, a u mladosti je pet godina proveo u zatvoru kao član Socijaldemokratske omladine Jugoslavije. Posle pomilovanja je upisao studije eksperimentalne psihologije, a bavio se i dramaturgijom i pisanjem scenarija za filmove. Emigrirao je u London 1971. godine i tamo proveo poslednje dve decenije života.
 
Njegova najpoznatija dela su "Vreme čuda", "Hodočašće Arsenija Njegovana" (NIN-ova nagrada 1970), "Zlatno runo" (Njegoševa nagrada 1987), "Kako upokojiti vampira", "Odbrana i poslednji dani", "Besnilo", "1999", "Atlantida", "Godine koje su pojeli skakavci", "Argonautika", "Novi Jerusalim", itd.
 
Program "Autor nije prisutan" je deo projekta "Paket aranžman", podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu, sa ciljem da se stavi akcenat na programe u kulturi u čijem osmišljavanju i realizaciji učestvuju mladi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič