Mini festival ambijentalne i eksperimentalne muzike u petak u CK13

Mini festival "Taken by noise #001" održaće se u petak, 19. oktobra u Omladinskom centru CK13.
U pitanju je jednodnevni festival ambijentalne i eksperimentalne muzike. Ovom prilikom će nastupiti sastavi MRT, "Plamen večnosti", "Dichotomy Engine" i "Endles nejmles & Viande".
 
MRT je industrial projekat iz Novog Sada. Glavni fokus su im buka, distorzija, snovi i eksperimentalna elektronika. MRT je nastao 2007. godine i do sada iza sebe imaju osam albuma i dva EP izdanja. 
 
"Plamen večnosti" je muzički projekat umetnika pod pseudonimom Sifr Shraddha iz Zrenjanina. Muzika koju kreira se može opisati kao spiritualno ambijentalna, protkana ritualnošću i dubinom. Plamen Večnosti nastupa i stvara muziku sa svojim ručno pravljenim instrumentima.
 
"Dichotomy Engine" je započeo 2007. kao solo projekat Dražena Đorđevića. Nakon raspada njegovog matičnog benda Dražen se okreće manje konvencionalnoj muzici i kreće sa snimanjem i izvođenjem eksperimentalne muzike. Dichotomy Engine stvara muziku koja je različito opisana kao 'noisegaze', 'drone' i 'ambijent', kombinujući atmosferske teksture, elemente eksperimentalne i dron muzike, često sa težinom i volumenom heavy metala i buke. Zvuk Dichotomy Engine se stalno razvija, istražujući mnoge nove načine snimanja i živih nastupa.
 
"Endles nejmles" je noise-drone-ambient projekat, nastao iz želje za eksperimentom u slobodi kreiranja zvučne forme, koja se bazira na improvizaciji i alternativnom pristupu "sviranja" instrumenata. Signal bas gitare predstavlja početni impuls na osnovu kog se gradi zvučna slika oblikovana digitalnim i analognim efektima, brišući granice između tona, šuma i buke. Iz svega toga nastaje jedinstveno sonično putovanje vođeno intitucijom, trenutnom inspiracijom, improvizacijom i slučajem kao ključnim elementima nastupa.
 
Satnica:
 
21h - Otvaranje kapije
 
21:30h - MRT
 
22:10h - Plamen večnosti
 
22:50h - Dichotomy Engine
 
23:30h - Endles nejmles & Viande
 
Cena karte će biti 200 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič