U subotu tradicionalni uspon na Crveni Čot

Međunarodni planinarski uspon na najviši vrh Fruške gore - Crveni Čot, održaće se u subotu, 20. oktobra.
U subotu tradicionalni uspon na Crveni Čot
Foto: 021.rs
U pitanju je tradicionalna jednodnevna planinarska akcija na Fruškoj gori koju peti put organizuje Planinarsko društvo "Naftaš".
 
Ruta će biti: Čerević-Čerevićki potok-Katanske livade-Žilja-Isajlovac-Kestenski put-Crveni čot-Crvena krečana-Opčište-Rim-Vozarev čot-Dumbovac-Mali potok-Stari Rakovac-Kesten-Novi Rakovac.
 
Polazak je u 7:10 časova, redovnom autobuskom linijom broj 79 za Čerević. Autobus kreće sa Međugradske autobuske stanice i staje kod Lutrije, Futoške pijace i kod Mosta slobode. Povratak je autobusom iz Rakovca u 15 časova ili po završetku akcije.
 
Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare.
 
Uslovi za učešće na akciji:
 
- neophodne su planinarske cipele i štapovi, kabanica i baterijska lampa,
- potrebna je odlična kondicija,
- veština za savladavanje prepreka i kretanje po strmom i klizavom terenu.
 
Staza je dužine 26 km sa 1100 m uspona.
 
Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.
 
Vodiči će biti Milan Marković i Zoran Marković, od kojih se mogu dobiti i više informacija o akciji na brojeve telefona 064/842-3054 i 064/888-2285. Više informacija dostupno je i na www.pdnaftas.org.rs.
  • Gorštak, lično

    17.10.2018 20:04
    Prvo proba na nekom bregiću
    Da ako uspete da se ispenjete. Čot je to! Planina!
  • Milica

    17.10.2018 17:59
    Super staza! Vidimo se :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič