Koncert Vasila Hadžimanova 21. decembra u Sinagogi

Koncert Vasila Hadžimanova održaće se 21. decembra u Sinagogi.
Ulaznice se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada radnim danima do 14 časova, a možete ih kupiti i rezervisati i preko internet adrese www.muzickaomladina.org. Cene karata su 1.000 i 1.200 dinara.
 
Ovaj pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog nezaobilazna je, povezujuća karika srpskog džeza s kraja 20. veka i početka novog milenijuma. Vasil Hadžimanov je studirao klavir i aranžmane na Koledžu za muziku u Berkliju, diplomirao je 1995 godine, a godinu dana kasnije preselio se u Njujork, gde sarađuje s nekim od najboljih mladih muzičara, istovremeno radeći kao muzički programer.
 
Nakon boravka u Njujorku vratio se u Srbiju i osnovao svoj bend, s kojim već ranih 90-ih učestalo nastupa. Tokom njegove dugogodišnje karijere Bend Vasila Hadžimanova izdao je šest albuma, od kojih su mnogi doživeli zavidne tiraže u doba opšte redukcije diskografske industrije u domenu klasične, džez i umetničke muzike uopšte. Sva izdanja i muzika Vasila Hadžimanova u Srbiji su proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.
 
Vasil je komponovao i muziku za igrane i dokumentarne filmove, kao i serije, među kojima su: Beograd – otići ili ostati Gorana Paskaljevića 2002, Kad porastem biću Kengur Raše Andrića 2004, Košarkaši Dejana Zečevića 2005, Stvar srca Mike Aleksića 2006, Sestre Vlade Paskaljevića 2011, Otvorena vrata Raše Andrića 2013.
 
Koncert će početi u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič