Sutra nepogode, iduće nedelje i do 40 stepeni

Sutra posle podne i uveče očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.
Sutra nepogode, iduće nedelje i do 40 stepeni
Foto: Pixabay
Takođe RHMZ upozorava da će do kraja juna biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni, a u četvrtak i petak, 29. i 30. juna, ponegde i do 40 stepeni. Samo će u ponedeljak, 26. juna, temperatura biti u manjem padu. 
 
Sutra će biti pretežno sunčano i veoma toplo, pre podne na severu Vojvodine, posle podne u zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i jakim vetrom očekuju se posle podne i uveče ponegde u Vojvodini i donjem Podrinju. 
 
U Novom Sadu jutarnja temperatura 19 stepeni, najviša dnevna 35 stepeni.
 
U ponedeljak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura će biti u manjem padu i kretaće se od 28 na severu do 34 stepena na istoku Srbije.
 
Od utorka do petka sunčano i veoma toplo, samo u planinskim predelima retka pojava popodnevnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 33 do 37 stepeni. U četvrtak i petak ponegde i do 40 stepeni.
 
Za vikend nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a temperatura će biti u padu.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vreme