Vaterpolisti konačno slavili, košarkaši minimalno izgubili od SAD

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je prvu i veoma važnu pobedu na Olimpijskim igrama u Riju, dok su košarkaši Srbije tesno poraženi od selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Vaterpolisti su u meču četvrtog kola bili bolji od Australije sa 10:8, po četvrtinama 2:2, 2:3, 2:1 i 4:2.

Ponovo su se "delfini" mučili, u nekoliko navrata bili u rezultatskom zaostatku i očiglednoj krizi igre, ali su ipak u poslednjoj deonici uspeli da pronađu način da slome otpor upornih Australijanaca. Meč su prelomili sjani golovi spolja naših bombardera Prlainovića i Filipovića. Australijanci u finišu nisu imali ni snage ni znanja da se vrate u meč, pa je evropski i svetski prvak došao do prve, neočekivano dugo čekane pobede na turniru.

Najefikasniji u redovima izabranika Dejana Savića bili su Andrija Prlainović, Slobodan Nikić i Milan Aleksić sa po dva gola.

Naredni meč Srbija igra u utorak protiv Japana i ako odigra najmanje nerešeno plasiraće se u četvrtfinale.

Tesna pobeda NBA zvezda

Košarkaši Srbije poraženi su od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 94:91 u 4. kolu grupe A, ali su prikazali odličnu partiju protiv prvog favorita olimpijskog turnira.

Srbija je loše počela utakmicu, ali je na kraju ipak imala šansu da izbori produžetak, međutim Bogdan Bogdanović nije pogodio šut za tri poena. Nikola Jokić je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je Miloš Teodosić dodao 18 koševa. U američkom sastavu istakli su se Irving sa 15 i Džordž sa 12, uz devet skokova.

Naredni meč Srbija igra u utorak protiv Kine, i neophodna joj je pobeda za plasman u četvrtfinale turnira.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da njegovi igrači treba da budu ponosni na to kako su odigrali meč protiv selekcije SAD.

- Ovo je potvrda nečega što smo radili, igrali smo na način na koji treniramo, ovo je naša igra. Šteta što poslednji šut nije ušao. Šteta jer bi bilo zasluženo da je ušla. Momci mogu da budu ponosni na ono što su uradili... Znamo šta nas čeka, moramo da pobedimo Kinu - rekao je Đorđević.

  • neko

    13.08.2016 14:35
    Poludeo sam kad nismo ubacili trojku na kraju . To je bila jedinstvena prilika da neko , u ovom slucaju mi mozda pobedi arogantne Amere posle produzetka . Voleo bih da je to uslo pa makar do kraja sve gubili. Steta.
  • BELENYI

    13.08.2016 09:39
    ...
    Spram onoga koliko su V R E D N O V A N I u ovom društvu i državi (razume se pre svega , FINANSIJSKI) a koliko su sa druge strane POSTIGLI svih ovih godina - VATERPOLISTI zaslužuju sve pohvale i čestitke i , u najmanju ruku RAZUMEVANJE naše sportske javnosti , razumevanje za poneki slabiji dan i slabiji rezultat !!
  • mile

    13.08.2016 08:01
    Al su izgibili bilo sa kolko poena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016