Farah odbranio dva olimpijska zlata u Riju

Britanski atletičar Mo Farah odbranio je olimpijsko zlato u trci na 5.000 metara, pošto je trku u Rio de Žaneiru završio za 13 minuta, tri sekunde i 30 stotinki.

Farah je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio i zlato na duplo dužoj deonici, pa je tako odbranio zlatne medalje u obe discipline osvojene pre četiri godine u Londonu.

Poslednji atletičar koji je uspeo da dva puta uzastopno pobedi u obe discipline na Olimpijskim igrama bio je Finac Las Viren na Igrama u Minhenu 1972. i Montrealu 1976. godine.

Srebrnu medalju osvojio je Hagos Gebrihivet iz Etiopije (13:04,35), dok je bronza pripala još jednom Amerikancu Bernardu Lagatu (13:06,78).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016