AO: Karolina Voznijacki osvojila turnir u Melburnu

Danska teniserka Karolina Voznijacki osvojila je danas Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu, pošto je u finalu pobedila Rumunku Simonu Halep posle tri seta, 7:6, 3:6, 6:4.
Voznijacki je prvi put u karijeri osvojila grend slem trofej, a posle tog trijumfa preuzeće od Halep prvo mesto na ATP listi.
 
Ona je pobedila posle dva sata i 50 minuta, a obe su napravile po pet brejkova u meču.
 
Obe su danas igrale u trećem grend slem finalu, Voznijacki je prethodna dva na Ju Es openu izgubila, dok je Halep bila neuspešna u dva finala na Rolan Garosu.
 
Voznijacki je dobro počela meč, povela je sa 3:0 i sa 5:3, ali je Halep uspela da vrati brejk u devetom gemu, a zatim u narednom da izjednači na 5:5. Teniserke su posle toga osvojile po gem na svoj servis, pa je set rešen posle taj-brejka, koji je Dankinja dobila sa 7:2. 
 
U drugom setu teniserke su osvajale gemove na svoj servis, a posle petog gema Halep je tražila pomoć lekara pošto se nije osećala dobro i požalila se na vrtoglavicu. Uslovi su bili teški za igru, a iako je meč počeo u noćnom terminu temperatura je bila 31 stepen, uz veliku vlažnost vazduha.
 
Rumunki je izmeren pritisak i puls, a ubrzo je meč nastavljen. Ona je zaigrala nešto bolje i borbenije, a iako se požalila i na problem sa nogom, povela je sa 5:3. U devetom gemu je spasila tri brejk lopte i izjednačila je na 1:1 u setovima. Voznijacki u drugom setu nije iskoristila sedam brejk lopti.
 
Izmedju drugog i trećeg seta zbog nepovoljnih vremenskih uslova napravljena je pauza od 10 minuta.
 
Voznijacki je bolje počela treći set, u kome je vidjeno sedam brejkova. Dankinja je povela sa 3:1, a Halep je uspela da se izvuče i preokrenula je na 4:3.
 
Posle toga Voznijacki je tražila pomoć fizioterapeuta zbog problema sa levim kolenom, a kada je meč nastavljen osvojila je četiri gema uzastopno, iskoristila je prvu meč loptu i osvojila prvi grend slem trofej u karijeri.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).