Federer: Već 20 godina pre svakog meča pojedem tanjir paste

Švajcarski teniser Rodžer Federer pričao je za italijanski Veniti fer o nekim svojim navikama i otkrio šta bi želeo da radi posle karijere.
Federer se posle pobede na turniru u Roterdamu vratio na prvo mesto ATP liste ispred Rafaela Nadala i ponovio je da voli sport kojim se bavi i tu leži njegova motivacija.
 
Međutim, kada je reč o sitnijim rutinama, Federer kaže da ima jednu gurmansku naviku koje se već dugo ne odriče.
 
"Volim italijanske, japanske i indijske restorane, dok zimi volim fondi (otopljeni sir) i raclet (jedno od najpoznatijih švajcarskih jela). Dva sata pre svakog meča pojedem tanjir testenine sa laganim sosom i ne radim to jer sam sada deo kampanje za paste. Radim to već 20 godina", rekao je Federer i dodao da je ta rutina razlog što promoviše testeninu. 
 
Švajcarac ima 36 godina, ali se kraj njegove karijere ne nazire ako gledamo samo kvalitet njegovih igara. Ipak, kada se oprosti od profesionalnog tenisa, Federer će ostati u njemu. 
 
"Ne želim samo da me pamte kao najboljeg ili jednog od najboljih tenisera zbog mojih pobeda. Nadam se da će ljudi o meni u budućnosti misliti kao o ambasadoru tenisa, moje zemlje i porodice van terena. Želim da radim na razvijanju sportskog duha i na mestima gde tenis nije razvijen", rekao je Federer. 
 
On je u istom razgovoru rekao i da bi sa Bjernom Borgom igrao da može da uđe u vremensku mašinu i poručio da igrači treba da sagledaju pozadinu svakog poraza kada do njega dođe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).