Olivera Jevtić prvakinja Balkana u maratonu

Atletičarka Olivera Jevtić pobedila je danas na šampionatu Balkana u maratonu koji se održao na Kipru.
Treću godinu zaredom postala je prvakinja Balkana, a ove godine, trku je završila za dva sata, 44 minuta i 26 sekundi.
 
"S obzirom na to da sam na ovo takmičenje došla direktno iz Kenije, gde sam trenirala na 2.400 metara nadmorske visine, pribojavala sam se aklimatizacije. Pobedila sam sa šest minuta prednosti ispred takmičarke iz Bugarske i Rumunije. Pored titule prvaka Balkana bila sam sveukupni pobednik i od svih učesnika maratona jedino sam ja ostvarila bonus za nagradu. To govori koliko su uslovi za dobar rezultat bili vremenski nepovoljni", rekle je Jevtić.
 
Ona je dodala da je prvenstvo Balkana "dobra uvertira za izazove u 2018. godine", gde pre svega misli na Evropsko prvenstvo u atletici koje se održava u Berlinu.
 
Drugo mesto zauzela je takmičarka iz Bugarske Simeonova Radosveta sa rezultatom od 2:50.18 sata, a treća je bila Ukrajinka Katarina Karmanenko sa rezultatom od 3:04.47.
  • +

    19.03.2018 10:06
    ++
    Bravooo!!! Samo napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).