Real posle penala u nadoknadi do polufinala Lige šampiona, Bajern siguran

Fudbaleri Real Madrida i Bajerna novi su polufinalisti Lige šampiona.
Madriđani su do plasmana u polufinale stigli posle napetog meča protiv Juventusa. "Stara dama" je bila na korak da napravi senzaciju kakvu je prethodne večeri priredila Roma protiv Barse, ali je njihove snove srušio Kristijano Ronaldom pogotkom sa bele tačke u nadoknadi vremena.
 
Juventus je, nakon što je prvom meču izgubio 3:0, uspeo da se vrati u igru i da na Santijago Bernabeu povede sa 3:0, zahvaljujući golovima Mandžukića u 2. i 37. minutu, te Matuidija u 61. minutu. 
 
Embed from Getty Images
 
U poslednjim minutama Madriđani su okupirali gol Bufona, igrači Juvea su postajali sve nervozniji i to ih je skupo koštalo u 93. minutu, kada Benatije u šesnaestercu ruši Vaskesa. Sudija Oliver dosuđuje penal, a ta odluka je toliko razbesnela Bufona da ga je engleski arbitar isključio iz igre zbog nesportskog ponašanja.
 
Sa bele tačke bio je precizan Ronaldo. Vojčeh Sčesni nije imao šanse da zaustavi loptu koju je Portugalac zakucao u rašlje, na radost brojnih navijača "kraljevskog kluba".
 
Embed from Getty Images
 
U drugom meču četvrtfinala, koji se igrao u Minhenu, igrači Bajerna nisu dozvolili Sevilji da naprave bilo kakvo iznenađenje. Uz čvrstu odbranu i igru na sredini terena, ekipa Jupa Hajnkesa je očuvala prednost od 2:1 koju je stekla u prvom meču i osigurala miran plasman u polufinale.
 
Embed from Getty Images
 
Bajern i Real Madrid se pridružuju Romi i Liverpulu u polufinalu najelitnijeg evropskog takmičenja. Žreb za polufinala na programu je u petak u podne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.