Ostavka selektora reprezentacije u katama posle EP u Novom Sadu zbog spiska takmičara

Selektor seniorske reprezentacije u katama Petar Kosanović podneo je ostavku na tu funkciju posle završetka Evropskog prvenstva u Novom Sadu.
Kako je naveo, na ostavku gleda kao na moralni čin, jer smatra da za njega više nema mesta na selektorskoj poziciji. Glavni razlog zbog kojeg se odlučio na ovaj potez je to što Upravni odbor Karate federacije Srbije nije u potpunosti usvojio njegov spisak takmičara za nastup na Evropskom prvenstvu.
 
Podsetimo, UO Federacije je samo nekoliko dana pred početak takmičenja u Novom Sadu doneo odluku da novosadskog karatistu Jovana Simića, višestrukog državnog prvaka i evropskog vicešampiona u kategoriji mlađih seniora, isključi iz tima, iako se on nalazio na pripremama sa nacionalnom selekcijom. Umesto njega na šampionat je poslat mlađi takmičar, Stefan Suvajčević. 
 
"Ja sam selektor devet godina i u jednom dugačkom periodu sam vodio sve uzrasne kategorije i zaista sam već bio preopterećen, ali glavni razlog je neusvajanje mog spiska takmičara za prvenstvo. Ja sam čovek iz male sportske sredine što se tiče karatea, ja sam izuzetno zahvalan ljudima koji su mi pružili šansu. Veoma mi je žao što ovo više ne mogu da radim, ali zaista ne mogu, pogotovo u ovakvim okolnostima kada vidim da nemam podršku i razumevanje. To je jače od mene", kaže Kosanović za 021.rs.
 
Sam Kosanović je svestan toga da postoje dobri stručnjaci koji su bili zagrejani za njegovo mesto. Konstatacijom da je moguće da postoje neke druge struje unutar same Federacije, Kosanović odgovara na pitanje da li su se u samoj organizaciji javile promene koje su dovele do toga da se on oseti kao da je izgubio podršku za svoj rad.
 
"Moguće je da je došlo do promena u međuljudskim odnosima u Karate federaciji Srbije, moguće da postoje neke druge struje, ali ja se time ne bavim. Kada sam prihvatio poziv 2010. godine, ja sam nastojao da dam doprinos katama u Srbiji i mislim da sam pošteno i iskreno radio taj posao", dodaje Kosanović.
 
Podsetimo, velika prašina oko Evropskog prvenstva u Novom Sadu digla se zbog (ne)učestvovanja kosovskih karatista. Istovremeno, Upravni odbor Federacije je, nakon prigovora jednog beogradskog kluba, odlučio da iz tima odstrani Jovana Simića, što je takođe izazvalo pažnju javnosti.
 
Iako je poručivao da su oba takmičara talentovana, Kosanović nije krio razočarenje zbog odluke Federacije da isključi Simića, koji se spremao da nastupi pred svojom publikom. S druge strane, kataš Jovan Simić i njegov otac izrazili sumnju da je razlog izbacivanja iz tima lični sukob oca sa članovima Federacije, o čemu više možete da čitate OVDE.
 
Kada je u pitanju učinak srpskih takmičara na prvenstvu, karatisti su se okitili jednim srebrom i jednom bronzom. Najpre je Stefan Joksić osvojio srebro u kategoriji do 67 kilograma, a nakon toga je muška karate selekcija uzela bronzu u ekipnoj konkurenciji.
  • Simonida

    17.05.2018 09:12
    Kosovo je Srbija
    Ma, bitno je da takmičari sa Kosova nisu bili tu.
  • Putnik

    17.05.2018 08:48
    Tuga.. Treba pruziti podrsku Kosanovicu!
  • ST

    17.05.2018 08:03
    Dostojanstvo,pre svega...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.