Srbija slavila protiv Kostarike, Kolarov iz slobodnjaka srušio "Tikose"

Fudbaleri Srbije savladali su Kostariku rezultatom 1:0 u prvom meču grupe E na Mundijalu u Rusiji.
Jedini gol na meču postigao je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov projektilom iz slobodnjaka u 56. minutu.
 
Ovo je prva pobeda Srbije na Svetskim prvenstvima posle osam godina neigranja na velikim takmičenjima. Naredni duel "Orlovi" igraju u petak 22. juna u Kalinjingradu protiv Švajcarske.
 
Večeras se u okviru naše grupe sastaju Švajcarska i Brazil od 20h.
 
Kolarov kao Ronaldo
 
Srbija je bila bolja i zasluženo slavila. Našoj ekipi trebalo je prvih petnaestak minuta da shvate sistem igre protivnika kada su Kostarikanci i stvorili jedine dve prilike na meču, a to je zatvorena igra i oslanjanje na kontranapade. Do kraja poluvremena naš tim imao je posed lopte, igralo se uglavnom po desnoj strani preko Tadića, ali nije bilo ozbiljnije šanse pa se s nestrpljenjem očekivalo drugo poluvreme.
 
Već posle nekoliko minuta Sergej Milinković-Savić sjajno proigrava Mitrovića i ovaj izbija sam ispred Navasa, koji iz tog duela izlazi kao pobednik. Samo nekoliko minuta kasnije Mitrović otima jednu loptu na polovini terena i sjajno vuče ka golu sa igračem na leđima, da bi tek posle nekih petnaestak metara pao i izborio slobodni udarac.
 
A iz slobodnjaka Kolarov gađa rašlje, slično kao Ronaldo protiv Španije, za veliko slavlje Srbije.
 
 
Igra se potom okreće, Kostarika mora da krene ofanzivnije, ali do kraja meča naša odbrana odoleva i ne dozvoljava bilo kakvu ozbiljniju priliku pred golom Stojkovića. Posebno su bili dobri Tošić, Milenković i Matić, a iz kontre su vrebali Milinković-Savić i Mitrović koji je imao još jednu fantastičnu priliku ali se spetljao sa loptom.
 
Sada sledi duel sa Švajcarskom, a selekcija Srbije već večeras leti za Kalinjingrad.
 
Dodajmo da je na ovom meču kapiten Branislav Ivanović odigrao svoj 104. meč za nacionalni tim čime je postao igrač sa najviše nastupa u dresu naše zemlje.
 
NAPOMENA: Uklonjena je većina komentara sa ove vesti. Redakcija preporučuje nekolicini svojih vernih čitalaca da frustracije leče na drugom mestu.
  • Milica

    18.06.2018 07:58
    Bravo
    Pohvale za redakciju. Komentare mržnje prema Srbiji, odnosno uopšte prepirke u komentarima u kojima postoji rasna, verska ili bilo koja očita netrpeljivost, biste trebali početi brisati i ispod drugih vesti. U to ubrajam i ono što čitamo ispod svakog trećeg teksta - s jedne strane su "domoroci - autonomaši" a s druge "dođoši - patriote", latinica protiv ćirilice i slično. I jedni i drugi koji to pišu očito su jako isfrustrirani, kao što ste i primetili i takvima ne treba dati prostora, jer većina nas koji ovde živimo ne mrzimo nikoga, bez obzira ko smo i odakle smo.

    Čestitke srpskoj reprezentaciji na zasluženoj pobedi i poželimo im još boljih igara i prolazak u osminu finala a onda je dalje sve moguće.
  • Sever Srbije

    17.06.2018 21:59
    Idemo Srbija!
  • Pera

    17.06.2018 21:09
    Bravo!
    Bravo za redakciju! Čestitke orlovima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.