Prekinut post, Vojvodini sva tri boda u Nišu

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Radnički iz Niša rezultatom 3:0 u 29. kolu Superlige Srbije.

Crveno-beli su pred oko 2.000 gledalaca u Nišu ostvarili prvu pobedu u prolećnom delu sezone, nakon pet nerešenih utakmica i jednog poraza. 

Vodeći gol za Novosađane postigao je Dejan Meleg u 15. minutu iz jedanaesterca. Penal je iznudio Nikola Ašćerić nakon slobodnog udarca koji je izveo upravo Meleg, a bivši igrač Ajaksa poslao je golmana Radničkog u jednu, a loptu u drugu stranu.

Prednost je uvećao je Trujić u 27. minutu. Meleg je uspeo da oduzme loptu defanzivcu Radničkog na šesnaest metara, izbio je sam na golmana Jovanovića, ali umesto da šutira proigrao je Trujića koji sa tri metra nije imao težak posao.  

Konačan rezultat postavio je Nikola Trujić svojim drugim pogotkom u 69. minutu utakmice. Bivši igrač Partizana oduzeo je loptu na sredini terena, izašao je sam ispred golmana Radničkog i pogodio u bliži ugao sa pet metara.

Novosađani su pristupili današnjoj utakmici kao i prethodnoj protiv Crvene zvezde. Videlo se da Lalatovićeva ekipa želi pobedu, ali igra nije bila na zavidnom nivou. Prvi gol je uspeo da iznudi Ašćerić, a drugi pogodak je greška defanzivne linije Radničkog. Treba dodati i da je kapiten Nišlija Aleksandar Jovanović dobio dva žuta, odnosno crveni karton, te je igru napustio već u dvadesetom minutu utakmice, što je Novosađanima znatno olakšalo posao. U nastavku crveno-beli nisu srljali, već su kontrolisali utakmicu i čekali grešku domaćina. Trujić je odličnom solo akcijom zatvorio meč, a do kraja je Vojvodina imala još nekoliko šansi za gol, međutim, rezerviste Pavkov i Paločević nisu uspeli da realizuju šanse. 

U narednom kolu Vojvodina dočekuje Voždovac, a onda kreće plej-of i plej-aut Superlige. Ekipama će biti podeljeni bodovi na pola uz žreb za nastavak sezone.

Rezultati ostalih utakmica 29. kola: Čukarički - Novi Pazar 1:0, Crvena zvezda - Rad 1:0, Voždovac - Spartak 0:1, Javor - Partizan 1:2, Mladost - Metalac 0:0, OFK Beograd - Borac 1:1, Surdulica - Jagodina 0:0.

Tabela nakon 29. kola:

1. Crvena zvezda 81
2. Partizan 51
3. Čukarički 50
4. Borac 45
5. Radnički Niš 45
6. Vojvodina 43
7. Voždovac 40
8. Radnik Surdulica 38
9. Javor 35
10. Mladost 33
11. Metalac 32
12. OFK Beograd 28
13. Novi Pazar 28
14. Spartak Subotica 26
15. Rad 23
16. Jagodina 23

Autor: 021.rs
  • Cane

    07.04.2016 08:01
    Bravo
    Sad nastaviti dalje u istom ritmu. Svi u nedelju na stadion!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.